Цвијановић: У Српској на дневном реду нису сукоби

Срна
Цвијановић: У Српској на дневном реду нису сукоби

БАЊАЛУКА - Грађани Републике Српске не треба да страхују од било каквих сукоба у БиХ због најављених враћања надлежности Републици Српској, јер никоме на дневном реду у Српској није било какав сукоб, рекла је данас предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

"Ми смо рекли да смо легалисти, нисмо никакви побуњеници, нисмо никакви револуционари. Желимо да будемо досљедни у поштовању Устава, да се Републици Српској врате оне надлежности које јој припадају по Уставу", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Она је истакла да је на основу анализа утврђено да је читав низ година Република Српска губила снагу и потенцијал јер су јој насилно одузимане одређене надлежности.

"Вјерујем да би БиХ била далеко боље и успјешније друштво и да би данас сигурно била развијенија и са пуно бољим унутрашњим разумијевањем да смо могли да живимо тај Дејтонски живот и да је Дејтонски споразум испоштован у потпуности. Да смо сјели и сами се договарали на који начин модификовати одређене ствари", рекла је предсједник Републике Српске.

Цвијановићева каже да се све десило у контра процесу, те да је дошло до насилног мијењања Дејтонског споразума, одузимања надлежности од Републике Српске и наметања воље једних над другима.

"Према томе овде није никаква прича о сукобу, никаква прича о било каквом рату, било каквим провокацијама. Ми смо људи које своје проблеме и планове рјешавамо искључиво у Парламенту кроз демократске процедуре и демократским средствима. Ми нисмо они који пријете хаубицама и говоре о размјештању неких снага, то раде неки други и на њих треба бити усмјерена пажња",нагласила је Цвијановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана