Cvijanović: Biće nastavljena institucionalna podrška ženama žrtvama rata

Glas Srpske
Cvijanović: Biće nastavljena institucionalna podrška ženama žrtvama rata

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je Srpska čvrsto opredijeljena da pruži zaštitu i podršku ženama žrtvama rata, s punim razumijevanjem za njihove ciljeve i razloge zbog čega udruženje koje ih okuplja i postoji.

Cvijanovićeva je na sastanku sa predstavnicama Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske naglasila da će u narednom periodu biti nastavljene aktivnosti na zakonskim poboljšanjima u ovoj oblasti.


Ona je izrazila punu podršku radu Udruženja, te naglasila da će Vlada, zajedno sa Republičkim centrom za istraživanje ratnih zločina i traženje nestalih lica i Džender centrom, i ubuduće nastaviti da pruža institucionalnu podršku u realizaciji njihovih projekata.

Predstavnice Udruženja žena žrtava rata upoznale su premijera Srpske o aktivnostima Udruženja koje okuplja oko 600 žena srpske i drugih nacionalnosti koje su tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata preživjele razne vrste zlostavljanja, te problemima sa kojima se suočavaju u svom djelovanju.

U znak zahvalnosti na svesrdnoj podršci i razumijevanju, predsjednik Udruženja Božica Živković Rajilić uručila je Cvijanovićevoj zahvalnicu simboličnog naziva "Snaga je u nama", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Sastanku su prisustvovali i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović i pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu i zaštitu civilnih žrtava rata Duško Milunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana