Bariša Čolak: Porazno za BiH što nije ispunila obaveze

Ž. D.
Bariša Čolak: Porazno za BiH što nije ispunila obaveze

SARAJEVO - Delegat u Domu naroda i bivši ministar pravde BiH Bariša Čolak rekao je u petak za “Glas Srpske” da je davno prošlo vrijeme za odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

- To je trebalo učiniti pet godina nakon što je istekao mandat prvim stranim sudijama u Ustavnom sudu koje je imenovao Evropski sud za ljudska prava uz konsultacije sa Predsjedništvom BiH. Tako je propisano Ustavnom ove zemlje i BiH je trebalo da vrši izbor sudija Ustavnog suda na drugačiji način. To se nažalost nije desilo do danas što je porazno za BiH - rekao je Čolak komentarišući tekst prijedloga zakona koji SNSD namjerava uputiti u parlamentarnu proceduru uz podršku SNSD-a.

Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Snježana Novaković-Bursać rekla je da je pravni tim stranke sačinio prijedlog na osnovu političkih dogovora prethodno postignutih sa predstavnicima HDZ-a odnosno hrvatskog naroda i na bazi dogovora koji je postignut u kabinetu Predsjednice Republike srpske Željke.

- Pravni tim naše stranke koncipirao jedan prijedlog i uputio ga na usaglašavanje svim strankama, koje imaju svoje predstavnike u Parlamentu BiH. Mi želimo da imamo jedinstven, usuglašen prijedlog s obzirom na izraženu političku volju i jasan stav svih nas iz RS - rekla je Novaković-Bursać.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana