Бариша Чолак: Поразно за БиХ што није испунила обавезе

Ж. Д.
Бариша Чолак: Поразно за БиХ што није испунила обавезе

САРАЈЕВО - Делегат у Дому народа и бивши министар правде БиХ Бариша Чолак рекао је у петак за “Глас Српске” да је давно прошло вријеме за одлазак страних судија из Уставног суда БиХ.

- То је требало учинити пет година након што је истекао мандат првим страним судијама у Уставном суду које је именовао Европски суд за људска права уз консултације са Предсједништвом БиХ. Тако је прописано Уставном ове земље и БиХ је требало да врши избор судија Уставног суда на другачији начин. То се нажалост није десило до данас што је поразно за БиХ - рекао је Чолак коментаришући текст приједлога закона који СНСД намјерава упутити у парламентарну процедуру уз подршку СНСД-а.

Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Сњежана Новаковић-Бурсаћ рекла је да је правни тим странке сачинио приједлог на основу политичких договора претходно постигнутих са представницима ХДЗ-а односно хрватског народа и на бази договора који је постигнут у кабинету Предсједнице Републике српске Жељке.

- Правни тим наше странке конципирао један приједлог и упутио га на усаглашавање свим странкама, које имају своје представнике у Парламенту БиХ. Ми желимо да имамо јединствен, усуглашен приједлог с обзиром на изражену политичку вољу и јасан став свих нас из РС - рекла је Новаковић-Бурсаћ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана