Ambasador SAD posjetila redakcije Glasa Srpske i Nezavisnih novina: Više reformi i manje korupcije za bolji život

D. Keleč, M. Miljić, Foto: A. Čavić
Ambasador SAD posjetila redakcije Glasa Srpske i Nezavisnih novina: Više reformi i manje korupcije za bolji život

Banjaluka - Vlasti u BiH treba da nastave sa započetim reformama, jer jedino na taj način može biti poboljšan život građana, poručila je u četvrtak u Banjaluci ambasador SAD u BiH Morin Kormak.

Ona je tokom boravka u Banjaluci posjetila i redakcije "Glasa Srpske", "Nezavisnih novina", portale ova dva lista, te "Nes radio" i "Kastru Nes" gdje je razgovarala sa novinarima i urednicima. Kormakova je razgovarala sa vlasnikom "Glasa Srpske" i direktorom "Nezavisnih novina" Željkom Kopanjom i glavnim i odgovornim urednicima "Glasa" i "Nezavisnih" Borjanom Radmanović-Petrović i Sandrom Gojković-Arbutina. Novinari i urednici upoznali su Kormakovu sa načinom funkcionisanja dvije redakcije, a zajednički stav je da je na medijima veklika odgovornost da na objektivan način ukazžu na probleme i prioritete kojima bi svi trebalo da se bave. Kormakova je istakla da i jedan od fokusa cijelog društva treba da bude ekonomski razvoj i jačanje privrede kako bi bila otvorena nova radna mjesta.

Ambasador SAD je održala i predavanje studentima na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci o temi "Prioriteti SAD u BiH" i poručila da SAD podržavaju političke i ekonomske reforme u zemlji.

- Prioriteti SAD u BiH su razvoj obrazovanja, borba protiv korupcije i pružanje pomoći građanima u izgradnji otvorenog društva - kazala je Kormakova.

Ohrabrujućim je ocijenila što su vlasti RS fokusirane na evropski put BiH.

- Svi se slažemo da je to najbolji put za BiH i mislim da je dobar znak da se okrećemo budućnosti - rekla je Kormakova.

Naglasila je da se redovno sastaje sa svim predstavnicima vlasti RS koji žele graditi pozitivniju budućnost za BiH i izrazila nadu da će se tokom mandata sastati i sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

- Do sada nije bilo potrebe za tim sastankom - istakla je Kormakova.

U organizaciji Narodne i univerzitetske biblioteke RS i Ambasade SAD juče je obilježeno deset godina rada Američkog kutka u Banjaluci, a svečanosti je prisustvovala i Kormakova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana