Advokat Branislava Zeljkovića: Ono što mu se stavlja na teret nema elemenata krivičnog djela

G.S.
Advokat Branislava Zeljkovića: Ono što mu se stavlja na teret nema elemenata krivičnog djela

BANjALUKA - Ono što se Zeljkoviću stavlja na teret nema elemenata krivičnog djela, poručila je Jadranka Ivanović, branilac Branislava Zeljkovića.

- Večeras poslije tri dana maltretiranja, i ovih ljudi, i branilaca, i Suda, i sudske policije, saznali smo da se za istu stvar protiv istih ljudi vodi krivični postupak u Tužilaštvu BiH. Očekujem da će Sud biti pravičan i da će donijeti pravednu odluku - istakla je Jadranka Ivanović, branilac Branislava Zeljkovića. 

Okružni sud u Banjaluci ima rok do sutra do 10.30 časova da odluči da li osimnjičeni Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, i ostala trojica osumnjičenih ostaju u pritvoru. Oni se sumnjiče za zloupotrebe prilikom nabavki koje je Institut provodio.

- Ubijeđen sam da će Sud usvojiti naš prijedlog, i da od pritvora neće biti ništa - rekao je Miloš Stevanović, branilac Slavka Bojića i Saše Markovića, pa još dodao:

- Bilo je i više nego iscrpljujuće, imali smo jake debate, sudija je nekoliko puta smirivao tenzije. Imamo paralelni dvostruki postupak, jer isti predmet vodi i Tužilaštvo BiH i to od prošle godine - poručio je Stevanović.  

Podsjećamo, Republičko javno tužilaštvo zatražilo je danas određivanje pritvora Branislavu Zeljkoviću, direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostaloj trojici osumnjičenih.

U policijskoj akciji, pored Zeljkovića, uhapšeni su vlasnik turističke agencije “Travel 4 Fun” Saša Marković, direktor firme “Promeding” Dragan Dubravac i direktor “Procontrola” Slavko Bojić.

Uhapšeni se sumnjiče da su, koristeći vanrednu situaciju, pribavili firmama “Procontrol” i “Travel 4 Fun” znatnu imovinsku korist u postupcima javnih nabavki koje je provodio Institut, prenosi RTRS.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana