Адвокат Бранислава Зељковића: Оно што му се ставља на терет нема елемената кривичног дјела

Г.С.
Адвокат Бранислава Зељковића: Оно што му се ставља на терет нема елемената кривичног дјела

БАЊАЛУКА - Оно што се Зељковићу ставља на терет нема елемената кривичног дјела, поручила је Јадранка Ивановић, бранилац Бранислава Зељковића.

- Вечерас послије три дана малтретирања, и ових људи, и бранилаца, и Суда, и судске полиције, сазнали смо да се за исту ствар против истих људи води кривични поступак у Тужилаштву БиХ. Очекујем да ће Суд бити правичан и да ће донијети праведну одлуку - истакла је Јадранка Ивановић, бранилац Бранислава Зељковића. 

Окружни суд у Бањалуци има рок до сутра до 10.30 часова да одлучи да ли осимњичени Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство Републике Српске, и остала тројица осумњичених остају у притвору. Они се сумњиче за злоупотребе приликом набавки које је Институт проводио.

- Убијеђен сам да ће Суд усвојити наш приједлог, и да од притвора неће бити ништа - рекао је Милош Стевановић, бранилац Славка Бојића и Саше Марковића, па још додао:

- Било је и више него исцрпљујуће, имали смо јаке дебате, судија је неколико пута смиривао тензије. Имамо паралелни двоструки поступак, јер исти предмет води и Тужилаштво БиХ и то од прошле године - поручио је Стевановић.  

Подсјећамо, Републичко јавно тужилаштво затражило је данас одређивање притвора Браниславу Зељковићу, директору Института за јавно здравство Републике Српске, те осталој тројици осумњичених.

У полицијској акцији, поред Зељковића, ухапшени су власник туристичке агенције “Travel 4 Fun” Саша Марковић, директор фирме “Промединг” Драган Дубравац и директор “Procontrola” Славко Бојић.

Ухапшени се сумњиче да су, користећи ванредну ситуацију, прибавили фирмама “Procontrol” и “Travel 4 Fun” знатну имовинску корист у поступцима јавних набавки које је проводио Институт, преноси РТРС.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана