Vlasti: Ukrajina dronovima napala više ruskih oblasti, dvije osobe poginule u Belgorodu

Tanjug
Vlasti: Ukrajina dronovima napala više ruskih oblasti, dvije osobe poginule u Belgorodu

MOSKVA - Dva civila su ubijena tokom noći u ruskoj pograničnoj oblasti Belgorod u napadu ukrajinske bespilotne letjelice, saopštio je  gubernator Vjačeslav Gladkov.

Prema njegovim riječima, dve osobe su poginule kada se zapalila privatna kuća u okrugu Grajvoronski nakon što su bespilotne letjelice ispustile dvije eksplozivne naprave.

Prema preliminarnim informacijama, kuća i pomoćni objekat su potpuno izgoreli, a još jedan je pretrpio ozbiljnu štetu, prenosi TASS.

Ukrajinski napad dronovima zaustavljen je u Smolenskoj oblasti, a usljed pada dijelova letjelice došlo je do požara na objektu energetskog kompleksa, izjavio je  načelnik oblasti Vasilij Anohin.

On je precizirao da je oko dva sata ujutru, u Kardimovskom okrugu, došlo do pokušaja napada ukrajinskih bespilotnih letjelica na objekat energetskog kompleksa i da se usljed pada dijelova letjelice zapalio kontejner sa gorivom.

Ranije u toku noći, usljed eksplozije drona, oštećena je energetska infrastruktura u Malojaroslaveckom okrugu Kaluške oblasti.

Ruske snage PVO oborile su u petak kasno uveče šest ukrajinskih dronova iznad Brjanske oblasti, a kada je jedan od njih pao došlo je do požara na objektu energetske infrastrukture.

U ovom napadu nije bilo povrijeđenih ni materijalne štete, navodi RIA Novosti.

-Ruske snage PVO noćas su presrele i uništile 50 ukrajinskih dronova - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, 26 dronova je oboreno iznad Belgorodske oblasti, 10  iznad Brjanske oblasti, osam iznad Kurska, dva iznad Tule i po jedan iznad Smolenske, Rjazanske, Kaluške i Moskovske oblasti, prenosi RIA Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana