Власти: Украјина дроновима напала више руских области, двије особе погинуле у Белгороду

Танјуг
Власти: Украјина дроновима напала више руских области, двије особе погинуле у Белгороду

МОСКВА - Два цивила су убијена током ноћи у руској пограничној области Белгород у нападу украјинске беспилотне летјелице, саопштио је  губернатор Вјачеслав Гладков.

Према његовим ријечима, две особе су погинуле када се запалила приватна кућа у округу Грајворонски након што су беспилотне летјелице испустиле двије експлозивне направе.

Према прелиминарним информацијама, кућа и помоћни објекат су потпуно изгорели, а још један је претрпио озбиљну штету, преноси ТАСС.

Украјински напад дроновима заустављен је у Смоленској области, а усљед пада дијелова летјелице дошло је до пожара на објекту енергетског комплекса, изјавио је  начелник области Василиј Анохин.

Он је прецизирао да је око два сата ујутру, у Кардимовском округу, дошло до покушаја напада украјинских беспилотних летјелица на објекат енергетског комплекса и да се усљед пада дијелова летјелице запалио контејнер са горивом.

Раније у току ноћи, усљед експлозије дрона, оштећена је енергетска инфраструктура у Малојарославецком округу Калушке области.

Руске снаге ПВО обориле су у петак касно увече шест украјинских дронова изнад Брјанске области, а када је један од њих пао дошло је до пожара на објекту енергетске инфраструктуре.

У овом нападу није било повријеђених ни материјалне штете, наводи РИА Новости.

-Руске снаге ПВО ноћас су пресреле и уништиле 50 украјинских дронова - саопштило је руско Министарство одбране.

Како је наведено, 26 дронова је оборено изнад Белгородске области, 10  изнад Брјанске области, осам изнад Курска, два изнад Туле и по један изнад Смоленске, Рјазанске, Калушке и Московске области, преноси РИА Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана