Višestruki napadi Kijeva na ruske oblasti

Srna
Višestruki napadi Kijeva na ruske oblasti

MOSKVA - Ruska protivvazdušna odbrana presrela je nekoliko ukrajinskih dronova iznad više oblasti Rusije, a lokalne vlasti u Belgorodu su prijavile višestruke povrede među civilima, kao i štetu na kućama i drugoj infrastrukturi.

Iz Ministarstva odbrane Rusije jutros je saopšteno da je Ukrajina pokušala da "izvede terorističke napade" koristeći višestruki raketni sistem "RM-70 vampir" češke proizvodnje i bespilotne letjelice na teritoriji zemlje.

Zvaničnici su saopštili da su ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili 15 projektila i jedan dron iznad Belgorodske oblasti, dok su još dvije bespilotne letjelice uništene iznad Brjanske oblasti i tri iznad Kurske oblasti.

Guverner Vjačeslav Gladkov napisao je na "Telegramu" da je u napadima na Belgorodsku oblast povrijeđeno najmanje osmoro ljudi, među njima jedna 11-godišnja djevojčica.

"Četiri žrtve su hitno prevezene u bolnicu sa raznim ranama od gelera. Djevojčica, koju su pogodili geleri u lijevo stopalo, prebačena je u dječiju bolnicu", napisao je on.

Prema njegovim riječima, u gradu Belgorodu oštećeno je na desetine stanova u 19 višespratnica i jedna privatna kuća.

Pojedine zgrade pretrpjele su direktne udare, a fotografije posljedica pokazuju veliku štetu i uništene dijelove zidova. Na mnogim zgrada i objektima uništeni su prozori.

Na video-snimcima sa lica mjesta vidi se kako gore automobili parkirani pored stambenih blokova. Gradonačelnik Belgoroda Valentin Demidov rekao je da je najmanje devet od oko 37 vozila oštećenih u Belgorodu tokom noći potpuno izgorjelo, prenosi "Raša tudej".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana