Вишеструки напади Кијева на руске области

Срна
Вишеструки напади Кијева на руске области

МОСКВА - Руска противваздушна одбрана пресрела је неколико украјинских дронова изнад више области Русије, а локалне власти у Белгороду су пријавиле вишеструке повреде међу цивилима, као и штету на кућама и другој инфраструктури.

Из Министарства одбране Русије јутрос је саопштено да је Украјина покушала да "изведе терористичке нападе" користећи вишеструки ракетни систем "РМ-70 вампир" чешке производње и беспилотне летјелице на територији земље.

Званичници су саопштили да су руски системи противваздушне одбране оборили 15 пројектила и један дрон изнад Белгородске области, док су још двије беспилотне летјелице уништене изнад Брјанске области и три изнад Курске области.

Гувернер Вјачеслав Гладков написао је на "Телеграму" да је у нападима на Белгородску област повријеђено најмање осморо људи, међу њима једна 11-годишња дјевојчица.

"Четири жртве су хитно превезене у болницу са разним ранама од гелера. Дјевојчица, коју су погодили гелери у лијево стопало, пребачена је у дјечију болницу", написао је он.

Према његовим ријечима, у граду Белгороду оштећено је на десетине станова у 19 вишеспратница и једна приватна кућа.

Поједине зграде претрпјеле су директне ударе, а фотографије посљедица показују велику штету и уништене дијелове зидова. На многим зграда и објектима уништени су прозори.

На видео-снимцима са лица мјеста види се како горе аутомобили паркирани поред стамбених блокова. Градоначелник Белгорода Валентин Демидов рекао је да је најмање девет од око 37 возила оштећених у Белгороду током ноћи потпуно изгорјело, преноси "Раша тудеј".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана