Uhapšen i treći osumnjičeni za pokušaj ubistva Prozorova

Srna
Foto: Printscreen

MOSKVA- Pripadnici ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/ priveli su trećeg osumnjičenog za pokušaj ubistva bivšeg pripdanika Ukrajinske službe bezbjednosti /SBU/ Vasilija Prozorova, saopšteno je iz FSB-a.

"Regionalno odjeljenje FSB-a u Lugansku privelo je ukrajinskog državljanina rođenog 1995. godine zbog učešća u pripremi eksplozije automobila Prozorova 12. aprila", navodi se u saopštenju.

Automobil Prozorova dignut je u vazduh u Moskvi 12. aprila.

Istragom je utvrđeno da je uhapšeni u mjestu Rubežnoje 2021. kontaktirao agenta SBU-a Kristinu Jaroslavu, rođenu 1995. godine.

On je po njenim nalozima i uputama u junu 2023. godine pratio kretanje i mjesto boravka Prozorova.

"Osumnjičeni je u aprilu prebacio 10.000 rubalja /107 dolara/ kuriru u zamjenu za isporuku sredstava za uništenje iz Litvanije u Rusiju, koje su pripadnici SBU-a sakrili u kozmetičkim proizvodima", navodi se u saopštenju FSB-a.

U saopštenju se ističe da je uhapšeni priznao krivicu i da sarađuje sa istražiocima.

TASS podsjeća da su ranije uhapšeni Ivan Peskar, koji je prebacio eksplozivnu napravu i Vladimir Golovčenko, koji je organizovao napad.

Prozorovov automobil marke "tojota" eksplodirao je na auto-putu sjeverno od Moskve. Napadači su postavili eksploziv na dnu automobila.

Prozorov, koji je ranjen, rekao je da iza napada stoji kijevski režim.

On se preselio u Rusiju prije početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana