Ухапшен и трећи осумњичени за покушај убиства Прозорова

Srna
Foto: Printscreen

МОСКВА- Припадници руске Федералне службе безбједности /ФСБ/ привели су трећег осумњиченог за покушај убиства бившег припданика Украјинске службе безбједности /СБУ/ Василија Прозорова, саопштено је из ФСБ-а.

"Регионално одјељење ФСБ-а у Луганску привело је украјинског држављанина рођеног 1995. године због учешћа у припреми експлозије аутомобила Прозорова 12. априла", наводи се у саопштењу.

Аутомобил Прозорова дигнут је у ваздух у Москви 12. априла.

Истрагом је утврђено да је ухапшени у мјесту Рубежноје 2021. контактирао агента СБУ-а Кристину Јарославу, рођену 1995. године.

Он је по њеним налозима и упутама у јуну 2023. године пратио кретање и мјесто боравка Прозорова.

"Осумњичени је у априлу пребацио 10.000 рубаља /107 долара/ куриру у замјену за испоруку средстава за уништење из Литваније у Русију, које су припадници СБУ-а сакрили у козметичким производима", наводи се у саопштењу ФСБ-а.

У саопштењу се истиче да је ухапшени признао кривицу и да сарађује са истражиоцима.

ТАСС подсјећа да су раније ухапшени Иван Пескар, који је пребацио експлозивну направу и Владимир Головченко, који је организовао напад.

Прозоровов аутомобил марке "тојота" експлодирао је на ауто-путу сјеверно од Москве. Нападачи су поставили експлозив на дну аутомобила.

Прозоров, који је рањен, рекао је да иза напада стоји кијевски режим.

Он се преселио у Русију прије почетка руске специјалне војне операције у Украјини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана