Ubijen ekvadorski sprinterski šampion, učesnik Olimpijskih igara

Srna, Tanjug
Ubijen ekvadorski sprinterski šampion, učesnik Olimpijskih igara

GVAJAKIL - Ekvadorski sprinter Aleks Kvinjonez, učesnik finalne trke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Londonu, ubijen je iz vatrenog oružja u Gvajakilu, saopštili su danas zvaničnici.

Kvinjonez (32) je postao nacionalni heroj kada se plasirao u finalnu trku u Londonu, u kojoj je pobijedio Jusein Bolt, a on zauzeo sedmo mjesto.

List “Universo” piše da je Kvinjonez ubijen dok je šetao sa prijateljem ispred tržnog centra u sjeverozapadnom dijelu grada, nedaleko od svoje kuće i da je nastradao još jedan čovjek.

Za sada nema izvještaja o hapšenjima, prenio je AP.

Predsjednik Ekvadora Gijermo Laso obećao je u saopštenju da ovo ubistvo “neće proći nekažnjeno”.

Olimpijski savez Ekvadora potvrdio je da je Kvinjonez ubijen, ali je napomenuo da okolnosti njegove smrti “još nisu razjašnjene”.

Ekvadorac se takmičio na trkama na 100 i 200 metara, a vrhunac karijere mu je bio u Londonu 2012. godine, kada je oborio, u to vrijeme, nacionalni rekord na 200 metara, sa 20.28 sekundi.

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojio je bronzanu medalju 2019. godine.

On drži nacionalne rekorde na 100 i 200 metara - dionicu od 100 metara istrčao je za 10.09 sekundi, a 200 metara za 19.87.

Kvalifikovao se i za Olimpijske igre u Tokiju, ali mu nije bilo dozvoljeno da se takmiči jer je preskočio doping kontrolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana