Убијен еквадорски спринтерски шампион, учесник Олимпијских игара

Срна, Танјуг
Убијен еквадорски спринтерски шампион, учесник Олимпијских игара

ГВАЈАКИЛ - Еквадорски спринтер Алекс Квињонез, учесник финалне трке на 200 метара на Олимпијским играма у Лондону, убијен је из ватреног оружја у Гвајакилу, саопштили су данас званичници.

Квињонез (32) је постао национални херој када се пласирао у финалну трку у Лондону, у којој је побиједио Јусеин Болт, а он заузео седмо мјесто.

Лист “Универсо” пише да је Квињонез убијен док је шетао са пријатељем испред тржног центра у сјеверозападном дијелу града, недалеко од своје куће и да је настрадао још један човјек.

За сада нема извјештаја о хапшењима, пренио је АП.

Предсједник Еквадора Гијермо Ласо обећао је у саопштењу да ово убиство “неће проћи некажњено”.

Олимпијски савез Еквадора потврдио је да је Квињонез убијен, али је напоменуо да околности његове смрти “још нису разјашњене”.

Еквадорац се такмичио на тркама на 100 и 200 метара, а врхунац каријере му је био у Лондону 2012. године, када је оборио, у то вријеме, национални рекорд на 200 метара, са 20.28 секунди.

На Свјетском првенству у Катару освојио је бронзану медаљу 2019. године.

Он држи националне рекорде на 100 и 200 метара - дионицу од 100 метара истрчао је за 10.09 секунди, а 200 метара за 19.87.

Квалификовао се и за Олимпијске игре у Токију, али му није било дозвољено да се такмичи јер је прескочио допинг контролу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана