Tramp tužio Njujork tajms i nećaku za zavjeru i ličnu osvetu

Tanjug
Foto: Agencije

NjUJORK - Bivši američki predsjednik Donald Tramp tužio je svoju nećaku Meri i list Njujork tajms zbog članka iz 2018. godine, u kojem se navodi da je umješan u "sumnjive poreske mahinacije".

U tužbi, koja je podnijeta u Njujorku, optužuju se Meri Tramp i novinari ovog lista da su "umješani u podmuklu zavjeru" radi pribavljanja povjerljivih dokumenata, čime je nećaka bivšeg predsjednika prekršila sporazum o poravnanju koji joj zabranjuje njihovo otkrivanje, a što je ona potvrdila da je učinila u svojim memoarima 2020.godine, prenosi BBC.

Tramp je odlučno ranije odbacio tvrdnje iz knjige svoje nećake “Previše i nikad dovoljno: Kako je moja porodica stvorila najopasnijeg čoveka na svijetu” i neuspješno je tužio u pokušaju da spriječi njeno objavljivanje.

On je novom tužbom u utorak optužio troje novinara Njujork tajmsa da su kontaktirali i sarađivali sa njegovom nećakom zbog "lične osvete" prema njemu.

Kako se navodi u tužbi, Meri Tramp je dostavljala Njujork tajmsu povjerljiva dokumenta za objavljivanje u sveobuhvatnoj istrazi lista Trampovih ličnih finansija.

U ovoj ekskluzivnoj reportaži navodi se je da je bivši predsjednik učestvovao u „prevarantskim" poreskim mahinacijama I na taj način stekao više od 400 miliona dolara.

Portparolka Njujork tajmsa saopštila je danas da je pisanje lista o Trampovim porezima pomoglo informisanju građana kroz detaljno izveštavanje o temi u kojoj preovladava javni interes i da tužba predstavlja pokušaj da se ućutkaju nezavisne novinske organizacije.

Meri Tramp (55) , ćerka Freda Trampa Mlađeg, predsjednikovog starijeg brata, koji je umro 1981. u 42. godini, još nije komentarisala tužbu. Ona je prošle godine podnijela sopstvenu tužbu protiv Trampa i dva člana porodice za prevaru i zavjeru, u kojoj je navela da su je tadašnji predsjednik, njegova sestra Merien Tramp Beri i brat Robert Tramp, prevarili zbog nasljedstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana