Tramp: Okončao bih rat u Ukrajini za 24 sata, neću vam reći kako

Tanjug
Tramp: Okončao bih rat u Ukrajini za 24 sata, neću vam reći kako

VAŠINGTON - Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da će okončati rat u Ukrajini za 24 sata ako bude opet izabran za predsjednika Amerike 2024. godine, ali je odbio da kaže na koji način bi to postigao.

-Ako rat u Ukrajini ne bude riješen, ja bih ga riješio sa Zelenskim i Putinom, to bi bili veoma laki pregovori- izjavio je Tramp za Foks njuz, prenosi Njujork post.

Tramp je odbio da kaže na koji način bi okončao rat “jer onda to ne bi mogao da koristi u pregovorima.”

Bivši predsjednik SAD je rekao da se pregovori o Ukrajini koje predlaže neće odigrati u roku od narednih “godinu i po dana”, rekavši da je to “dug vremenski period” i da rat u međuvremenu može da postane mnogo gori.

-Ako ova stvar, rat u Ukrajini, ne bude riješena do američkih predsjedničkih izbora, a moguće je da neće biti riješena, možemo da završimo u svjetskom nuklearnom ratu - upozorio je Tramp.

Prvi i Drugi svjetski rat bi, istakao je on, u poređenju sa takvim nuklearnim ratom izgledali kao dječija igra.

Tramp je prethodno na svojoj društvenoj mreži Truth Social reagovao na plan ruskog predsjednika Vladimira Putina da razmesti taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji, poručivši Amerikancima “da se mole”, prenio je Njuzvik.

-Evo ga! Baš kao što sam predvidio, sada se igramo sa velikim stvarima. iječ na N kao nuklearno je počela da se svuda koristi - napisao je Tramp.

Bivši predsjednik SAD je okrivio “nekompetentne ljude koji vode američku vladu” za novonastalu situaciju.

- Sve što mogu da vam kažem sada je: molite se! - , zaključio je Tramp.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana