Трамп: Окончао бих рат у Украјини за 24 сата, нећу вам рећи како

Танјуг
Трамп: Окончао бих рат у Украјини за 24 сата, нећу вам рећи како

ВАШИНГТОН - Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је да ће окончати рат у Украјини за 24 сата ако буде опет изабран за предсједника Америке 2024. године, али је одбио да каже на који начин би то постигао.

-Ако рат у Украјини не буде ријешен, ја бих га ријешио са Зеленским и Путином, то би били веома лаки преговори- изјавио је Трамп за Фокс њуз, преноси Њујорк пост.

Трамп је одбио да каже на који начин би окончао рат “јер онда то не би могао да користи у преговорима.”

Бивши предсједник САД је рекао да се преговори о Украјини које предлаже неће одиграти у року од наредних “годину и по дана”, рекавши да је то “дуг временски период” и да рат у међувремену може да постане много гори.

-Ако ова ствар, рат у Украјини, не буде ријешена до америчких предсједничких избора, а могуће је да неће бити ријешена, можемо да завршимо у свјетском нуклеарном рату - упозорио је Трамп.

Први и Други свјетски рат би, истакао је он, у поређењу са таквим нуклеарним ратом изгледали као дјечија игра.

Трамп је претходно на својој друштвеној мрежи Truth Social реаговао на план руског предсједника Владимира Путина да размести тактичко нуклеарно оружје у Бјелорусији, поручивши Американцима “да се моле”, пренио је Њузвик.

-Ево га! Баш као што сам предвидио, сада се играмо са великим стварима. ијеч на Н као нуклеарно је почела да се свуда користи - написао је Трамп.

Бивши предсједник САД је окривио “некомпетентне људе који воде америчку владу” за новонасталу ситуацију.

- Све што могу да вам кажем сада је: молите се! - , закључио је Трамп.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана