Tramp doputovao u Indiju sa suprugom Melanijom, na prijemu 110.000 ljudi

Tanjug
Tramp doputovao u Indiju sa suprugom Melanijom, na prijemu 110.000 ljudi

AHMEDABAD - Američki predsjednik Donald Tramp doputovao je u indijski grad Ahmedabad čime je započeo dvodnevnu posjetu Indiji, tokom koje će dvije strane pokušati da obnove odnose narušene zbog trgovinskog spora.

Tramp je u Indiju doputovao u pratnji supruge Melanije, a dočekao ih je indijski premijer Narendra Modi koji se srdačno izgrlio s Trampom.

Indija i SAD imaju bliske političke i bezbjednosne veze, a Trampova dvodnevna posjeta je znak njihovih sve bližih interesa, smatraju zvaničnici.
Veliki prijem za Trampa priređen je na stadionu za kriket pred 110.000 građana, a mnogi od njih nose bijele kačkete na kojima piše "Namaste Tramp" ili kartonske maske sa likom američkog predsjednika.

Pre nego što je sletio, Tramp je na Tviteru na Hini jeziku napisao "spremni smo za Indiju, na putu smo, srešćemo se sa svima za nekoliko sati", a Modi mu je odgovorio sa "Gost je Bog".

Brojni putevi blokirani su oko Ahmedabada, prodavnice su zatvorene, a policijske snage postavljene su na krovovima i balkonima.

Na ulicama se mogu vidjeti učenici koji viču "Volimo Trampa", dok neki nose zastave Indije.

Nakon Ahmedabada Tramp će otputovati u Agru gde će posetiti mauzolej Tadž Mahal, a zatim u Nju Delhi gde će održati samit sa indijskim zvaničnicima i biznismenima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana