Трамп допутовао у Индију са супругом Меланијом, на пријему 110.000 људи

Танјуг
Трамп допутовао у Индију са супругом Меланијом, на пријему 110.000 људи

АХМЕДАБАД - Амерички предсједник Доналд Трамп допутовао је у индијски град Ахмедабад чиме је започео дводневну посјету Индији, током које ће двије стране покушати да обнове односе нарушене због трговинског спора.

Трамп је у Индију допутовао у пратњи супруге Меланије, а дочекао их је индијски премијер Нарендра Моди који се срдачно изгрлио с Трампом.

Индија и САД имају блиске политичке и безбједносне везе, а Трампова дводневна посјета је знак њихових све ближих интереса, сматрају званичници.
Велики пријем за Трампа приређен је на стадиону за крикет пред 110.000 грађана, а многи од њих носе бијеле качкете на којима пише "Намасте Трамп" или картонске маске са ликом америчког предсједника.

Пре него што је слетио, Трамп је на Твитеру на Хини језику написао "спремни смо за Индију, на путу смо, срешћемо се са свима за неколико сати", а Моди му је одговорио са "Гост је Бог".

Бројни путеви блокирани су око Ахмедабада, продавнице су затворене, а полицијске снаге постављене су на крововима и балконима.

На улицама се могу видјети ученици који вичу "Волимо Трампа", док неки носе заставе Индије.

Након Ахмедабада Трамп ће отпутовати у Агру где ће посетити маузолеј Таџ Махал, а затим у Њу Делхи где ће одржати самит са индијским званичницима и бизнисменима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана