Tokom pretrage Trampove kule nisu pronađeni povjerljivi dokumenti

Tanjug
Tokom pretrage Trampove kule nisu pronađeni povjerljivi dokumenti

VAŠINGTON - Advokati bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa obavijestili su ministarstvo pravde da tokom pretrage Trampove kule i jednog od njegovih golf terena nisu pronađeni novi poverljivi dokumentiv.

Ovakav ishod usledio je nakon što je sudija naložio Trampovim advokatima da potvrde da se pridržavaju sudskog poziva za predaju svih povjerljivih materijala, objavio je danas Vašington post. List je naveo da je Trampov pravni tim angažovao spoljnu firmu da nedavno izvrši pretres njegovog golf kluba u Bedminsteru u Nju Džersiju i njegove kule u Njujorku.

Trampovi advokati su ponudili timu FBI da posmatra pretragu, ali su oni to odbili, objavio je list. Tokom pretresa u avgustu FBI je na Trampovom imanju u Palm Biču na Floridi pronašao više od 20 kutija sa vladinim dokumentima, uključujući 11 kompleta poverljivih spisa.

Protiv Trampa je pokrenuta federalna krivična istraga zbog zadržavanja osetljivih državnih dokumenata nakon što je napustio predsedničku funkciju u januaru 2021. godine, podseća Rojters. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana