Током претраге Трампове куле нису пронађени повjерљиви документи

Tanjug
Током претраге Трампове куле нису пронађени повjерљиви документи

ВАШИНГТОН - Адвокати бившег америчког предсjедника Доналда Трампа обавијестили су министарство правде да током претраге Трампове куле и једног од његових голф терена нису пронађени нови поверљиви документив.

Овакав исход уследио је након што је судија наложио Трамповим адвокатима да потврде да се придржавају судског позива за предају свих повjерљивих материјала, објавио је данас Вашингтон пост. Лист је навео да је Трампов правни тим ангажовао спољну фирму да недавно изврши претрес његовог голф клуба у Бедминстеру у Њу Џерсију и његове куле у Њујорку.

Трампови адвокати су понудили тиму ФБИ да посматра претрагу, али су они то одбили, објавио је лист. Током претреса у августу ФБИ је на Трамповом имању у Палм Бичу на Флориди пронашао више од 20 кутија са владиним документима, укључујући 11 комплета поверљивих списа.

Против Трампа је покренута федерална кривична истрага због задржавања осетљивих државних докумената након што је напустио председничку функцију у јануару 2021. године, подсећа Ројтерс. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана