Stejt department: SAD se nadaju nastavku pregovora sa Rusijom

Tanjug
Stejt department: SAD se nadaju nastavku pregovora sa Rusijom

NjUJORK- SAD se nadaju da će se pregovori sa Rusijom o bezbjednosti nastaviti, izjavio je portparol američkog Stejt departmenta, preneo je “Njuzvik”.

-Nadamo se da će se ovi razgovori nastaviti, ali ako Rusija odstupi sa stola biće jasno da nikada nisu bili voljni da se angažuju - dodao je portparol, prenio je TASS.

Dodao je da će u svemu tome blisko sarađivati sa svojim saveznicima i partnerima i to će se nastaviti i u danima i nedjeljama koje su pred nama.

-Naredni dani će biti bolji pokazatelj da li je Rusija zaista zainteresovana za diplomatiju, da li je spremna da ozbiljno pregovara u dobroj vjeri, ili će iskoristiti razgovore kao izgovor da tvrdi da diplomatija ne može da odgovori njihovim interesima - dodao je zvaničnik.

Prema njegovim riječima, američki predsjednik Džozef Bajden je jasno stavio do znanja da će, ako Rusija odluči da nastavi konfrontaciju, SAD i njihovi NATO saveznici nametnuti značajnu i ozbiljnu ekonomsku štetu ruskoj ekonomiji.

Moguće mere uključuju uvođenje ekonomskih sankcija, obezbeđivanje dodatne vojne pomoći Kijevu i “utvrđivanje” istočnog krila NATO-a.

-Spremamo se za sve nepredviđene situacije, kao što smo radili nedjeljama - dodao je portparol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana