Стејт департмент: САД се надају наставку преговора са Русијом

Танјуг
Стејт департмент: САД се надају наставку преговора са Русијом

ЊУЈОРК- САД се надају да ће се преговори са Русијом о безбједности наставити, изјавио је портпарол америчког Стејт департмента, пренео је “Њузвик”.

-Надамо се да ће се ови разговори наставити, али ако Русија одступи са стола биће јасно да никада нису били вољни да се ангажују - додао је портпарол, пренио је ТАСС.

Додао је да ће у свему томе блиско сарађивати са својим савезницима и партнерима и то ће се наставити и у данима и недјељама које су пред нама.

-Наредни дани ће бити бољи показатељ да ли је Русија заиста заинтересована за дипломатију, да ли је спремна да озбиљно преговара у доброј вјери, или ће искористити разговоре као изговор да тврди да дипломатија не може да одговори њиховим интересима - додао је званичник.

Према његовим ријечима, амерички предсједник Џозеф Бајден је јасно ставио до знања да ће, ако Русија одлучи да настави конфронтацију, САД и њихови НАТО савезници наметнути значајну и озбиљну економску штету руској економији.

Могуће мере укључују увођење економских санкција, обезбеђивање додатне војне помоћи Кијеву и “утврђивање” источног крила НАТО-а.

-Спремамо се за све непредвиђене ситуације, као што смо радили недјељама - додао је портпарол.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана