Stari auto napunio stvarima iz trošne kuće i krenuo da pomogne ljudima u Turskoj

GS
Foto: Tviter

Jedna fotografija solidarnosti je privukla najviše pažnje, a riječ je o starom automobilu punom stvari koje su spremljene kao pomoć unesrećenima.

Tursku su potresli zemljotresi sa epicentrom u Kahramanmarašu, hiljade ljudi je izgubilo život, a desetine hiljada je povrijeđeno. Prva zemlja koja je Turskoj pritekla u pomoć bio je prijateljski i bratski Azerbejdžan.

Pored spasilačkih timova, azerbejdžanski narod je takođe započeo akciju pomoći za Tursku. Posebno je pažnje privukla fotografija koja je oborila rekord za dijeljenje na društvenim mrežama te je postala simbol ovog zajedništva i solidarnosti.

Server Beširli svoj stari automobil napunio je stvarima iz svoje trošne kuće u Bakuu te se uputio prema Turskoj.

"I mi smo doživjeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odjeće i obuće. I mi smo doživjeli taj period, znamo taj osjećaj. Nismo samo mi pomogli, već i ostali Azerbejdžanci, čak i koji žive u drugim zemljama pomažu. Bio sam svjedok jedne situacije, kada je došla djevojka skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe. Naravno, pomoć je ni veliki ni mali. U narednim danima. Kažu da će poslati pomoć u hrani bratskoj zemlji" rekao je.

Fotografija je dirnula brojne, naročito nakon saznanja u kakvim uslovima živi i sam Server. Mnogi su komentirali da su uvijek najsolidarniji oni koji imaju najmanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana