Стари ауто напунио стварима из трошне куће и кренуо да помогне људима у Турској

ГС
Foto: Твитер

Jедна фотографиjа солидарности је привукла највише пажње, а ријеч је о старом аутомобилу пуном ствари које су спремљене као помоћ унесрећенима.

Турску су потресли земљотреси са епицентром у Кахраманмарашу, хиљаде људи је изгубило живот, а десетине хиљада је повријеђено. Прва земља која је Турској притекла у помоћ био је пријатељски и братски Азербејџан.

Поред спасилачких тимова, азербејџански народ је такође започео акцију помоћи за Турску. Посебно је пажње привукла фотографија која је оборила рекорд за дијељење на друштвеним мрежама те је постала симбол овог заједништва и солидарности.

Сервер Беширли свој стари аутомобил напунио је стварима из своје трошне куће у Бакуу те се упутио према Турској.

"И ми смо доживјели ову катастрофу. Било је жена без одјеће и обуће. И ми смо доживјели тај период, знамо тај осјећај. Нисмо само ми помогли, већ и остали Азербејџанци, чак и који живе у другим земљама помажу. Био сам свједок једне ситуације, када је дошла дјевојка скинула капут и дала га у хуманитарне сврхе. Наравно, помоћ је ни велики ни мали. У наредним данима. Кажу да ће послати помоћ у храни братској земљи" рекао је.

Фотографија је дирнула бројне, нарочито након сазнања у каквим условима живи и сам Сервер. Многи су коментирали да су увијек најсолидарнији они који имају најмање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана