Šojgu: Podrška Zapada Kijevu samo produžava sukob

Srna
Šojgu: Podrška Zapada Kijevu samo produžava sukob

MOSKVA - Podrška Zapada Kijevu samo produžava sukob, ali neće uticati na ishod specijalne vojne operacije Moskve, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Vojna podrška Ukrajini samo produžava neprijateljstva, ali ne može uticati na ishod specijalne vojne operacije - rekao je Šojgu.

On je istakao da Zapad isporučuje Ukrajini sve više vojne opreme.

- Pratimo količinu i puteve snabdijevanja i kada ih otkrijemo  napadamo - naglasio je Šojgu.

Ministar odbrane napomenuo je da zapadni mentori i dalje traže od Ukrajine da pokrene masovne ofanzivne operacije.

- Uprkos značajnim gubicima ukrajinskih oružanih snaga, zapadni mentori nastavljaju da zahtijevaju da kijevski režim pređe na velike ofanzivne operacije - naveo je Šojgu.

Prema njegovim riječima, mete napada dronom na Moskvu rano jutros bili su civilni objekti.

- Kijevski režim jutros je izveo teroristički čin u Moskovskoj oblasti. Ističem da je to bio napad na civilne mete. U napadu je učestvovalo osam dronova i svi su pogođeni - rekao je on.

Šojgu je naglasio da ruske oružane snage reaguju što je oštrije moguće na terorističke napade Ukrajine na civilne objekte u Rusiji u kojima Kijev koristi oružje NATO-a.

- Koristeći oružje NATO-a, vlasti u Kijevu nastavljaju da gađaju socijalne objekte i izvode terorističke napade na mirne ruske građane. Naše oružane snage reaguju što je oštrije moguće na postupke ukrajinskih militanata - dodao je Šojgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana