Шојгу: Подршка Запада Кијеву само продужава сукоб

Срна
Шојгу: Подршка Запада Кијеву само продужава сукоб

МОСКВА - Подршка Запада Кијеву само продужава сукоб, али неће утицати на исход специјалне војне операције Москве, изјавио је руски министар одбране Сергеј Шојгу.

- Војна подршка Украјини само продужава непријатељства, али не може утицати на исход специјалне војне операције - рекао је Шојгу.

Он је истакао да Запад испоручује Украјини све више војне опреме.

- Пратимо количину и путеве снабдијевања и када их откријемо  нападамо - нагласио је Шојгу.

Министар одбране напоменуо је да западни ментори и даље траже од Украјине да покрене масовне офанзивне операције.

- Упркос значајним губицима украјинских оружаних снага, западни ментори настављају да захтијевају да кијевски режим пређе на велике офанзивне операције - навео је Шојгу.

Према његовим ријечима, мете напада дроном на Москву рано јутрос били су цивилни објекти.

- Кијевски режим јутрос је извео терористички чин у Московској области. Истичем да је то био напад на цивилне мете. У нападу је учествовало осам дронова и сви су погођени - рекао је он.

Шојгу је нагласио да руске оружане снаге реагују што је оштрије могуће на терористичке нападе Украјине на цивилне објекте у Русији у којима Кијев користи оружје НАТО-а.

- Користећи оружје НАТО-а, власти у Кијеву настављају да гађају социјалне објекте и изводе терористичке нападе на мирне руске грађане. Наше оружане снаге реагују што је оштрије могуће на поступке украјинских милитаната - додао је Шојгу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана