Šef kabineta Zelenskog stupiće u kontakt sa Moskvom

Srna
Foto: gs

KIJEV - Šef kabineta predsjednika Ukrajine Andrej Jermak stupiće u kontakt sa predstavnicima Rusije u bliskoj budućnosti, izjavio je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski.

On je na konferenciji za novinare u Kijevu rekao da će kontakt biti ostvaren na insistiranje lidera EU i odlazećeg njemačkog kancelara Angele Merkel.

Zelenski je istakao da predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel i Merkelova žele da Kijev kontaktira rusku administraciju.

"Mislim da će Jermak stupiti u kontakt s njima. Apsolutno nemamo prigovor", naglasio je Zelenski.

Ukrajinski predsjednik napomenuo je da svaki dan razgovara sa liderima raznih zemalja, te da oni žele da Kijev počne da razgovara i sa Rusijom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je ranije da ne postoje izgledi za kontakte Moskve i Kijeva na najvišem nivou, jer nema promjena u modalitetu i statusu postojećih sporazuma.

Peskov je, u isto vrijeme, naveo da je predsjednik Rusije Vladimir Putin spreman za takav dijalog, ukoliko postoji odgovarajući dnevni red, uz napomenu da je to naglašeno više puta.

Prema njegovim riječima, predsjedničke administracije Ukrajine i Rusije ostvarile su kontakte sa ciljem pronalaženja tema o kojima bi se moglo razgovarati, ali da za sada nema dogovora u vezi sa agendom potencijalnog sastanka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana