Шеф кабинета Зеленског ступиће у контакт са Москвом

Срна
Foto: гс

КИЈЕВ - Шеф кабинета предсједника Украјине Андреј Јермак ступиће у контакт са представницима Русије у блиској будућности, изјавио је украјински предсједник Владимир Зеленски.

Он је на конференцији за новинаре у Кијеву рекао да ће контакт бити остварен на инсистирање лидера ЕУ и одлазећег њемачког канцелара Ангеле Меркел.

Зеленски је истакао да предсједник Европског савјета Шарл Мишел и Меркелова желе да Кијев контактира руску администрацију.

"Мислим да ће Јермак ступити у контакт с њима. Апсолутно немамо приговор", нагласио је Зеленски.

Украјински предсједник напоменуо је да сваки дан разговара са лидерима разних земаља, те да они желе да Кијев почне да разговара и са Русијом.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је раније да не постоје изгледи за контакте Москве и Кијева на највишем нивоу, јер нема промјена у модалитету и статусу постојећих споразума.

Песков је, у исто вријеме, навео да је предсједник Русије Владимир Путин спреман за такав дијалог, уколико постоји одговарајући дневни ред, уз напомену да је то наглашено више пута.

Према његовим ријечима, предсједничке администрације Украјине и Русије оствариле су контакте са циљем проналажења тема о којима би се могло разговарати, али да за сада нема договора у вези са агендом потенцијалног састанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана