Rusija najavila oštar odgovor na poteze Londona

Tanjug
Rusija najavila oštar odgovor na poteze Londona

MOSKVA - Protjerivanje ruskog vojnog atašea iz Ujedinjenog Kraljevstva i potezi Velike Britanije usmjereni na rusku diplomatsku misiju i nekretnine dobiće proporcionalan odgovor Moskve koji će biti oštar i adekvatan, najavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Potezi britanskih vlasti koje su bukvalno opsjednute rusofobijom, u potpunosti potvrđuju pristrasnu i neprijateljsku prirodu engleske politike prema Rusiji. Više puta smo upozoravali zvanični London da će sve neprijateljske akcije naići na oštar i adekvatan odgovor", navodi se u saopštenju Zaharove, prenosi TASS.

Velika Britanija je danas saopštila da će protjerati ruskog vojnog atašea, da će ukinuti diplomatski status za pojedine nekretnine i ograničiti diplomatske vize za predstavnike Ruske Federacije.

''Protjeraćemo ruskog vojnog atašea koji je neprijavljeni vojni obavještajac. Uklonićemo status diplomatskih prostorija sa nekoliko nekretnina  povezanih sa Rusijom i nametnućemo nova ograničenja na ruske diplomatske vize, uključujući i vrijeme koje ruske diplomate mogu da provedu u Velikoj Britaniji'', rekao je britanski ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli u parlamentu.

On je dodao da je ova odluka donijeta nakon serije "malignih aktivnosti" iz Rusije širom Velike Britanije i Evrope, prenio je ranije Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana