Русија најавила оштар одговор на потезе Лондона

Танјуг
Русија најавила оштар одговор на потезе Лондона

МОСКВА - Протјеривање руског војног аташеа из Уједињеног Краљевства и потези Велике Британије усмјерени на руску дипломатску мисију и некретнине добиће пропорционалан одговор Москве који ће бити оштар и адекватан, најавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

"Потези британских власти које су буквално опсједнуте русофобијом, у потпуности потврђују пристрасну и непријатељску природу енглеске политике према Русији. Више пута смо упозоравали званични Лондон да ће све непријатељске акције наићи на оштар и адекватан одговор", наводи се у саопштењу Захарове, преноси ТАСС.

Велика Британија је данас саопштила да ће протјерати руског војног аташеа, да ће укинути дипломатски статус за поједине некретнине и ограничити дипломатске визе за представнике Руске Федерације.

''Протјераћемо руског војног аташеа који је непријављени војни обавјештајац. Уклонићемо статус дипломатских просторија са неколико некретнина  повезаних са Русијом и наметнућемо нова ограничења на руске дипломатске визе, укључујући и вријеме које руске дипломате могу да проведу у Великој Британији'', рекао је британски министар унутрашњих послова Џејмс Клеверли у парламенту.

Он је додао да је ова одлука донијета након серије "малигних активности" из Русије широм Велике Британије и Европе, пренио је раније Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана