"Rajaner" ne očekuje smetnje zbog štrajka sindikata kabinskog osoblja

Srna
"Rajaner" ne očekuje smetnje zbog štrajka sindikata kabinskog osoblja

DABLIN - Avio-kompanija "Rajaner" saopštila je da ne očekuje smetnje kada se radi o 3.000 dnevnih letova u avgustu i septembru kao rezultat štrajkova dva sindikata kabinskog osoblja u Španiji, gdje je kompanija već postigla sporazum sa glavnim španskim sindikatom.

Neimenovani portparol kompanije rekao je da su dva mala sindikata, koji predstavljaju "samo šaku" španskog kabinskog osoblja, održali brojne štrajkove bez podrške u junu i julu, što je imalo mali ili nikakav uticaj na letove "Rajanera" ka i iz Španije.

""Rajaner" je samo u julu vršio više od 3.000 letova dnevno i prevezao rekordnih 16,8 miliona putnika - mnoge od njih ka i iz Španije. žRajanerž očekuje da najnoviji štajkovi, u kojima je učestvovala šaka našeg kabinskog osoblja, neće imati nikakav uticaj na naše španske letove niti na raspored u avgustu i septembru", istakao je portparol.

U saopštenju se dalje navodi da je mali broj letova kompanije u Španiji odgođen ili otkazan u julu zbog štrajka radnika kontrole avio-saobraćaja, te da u tom mjesecu nije otkazan nijedan let zbog štrajka sindikata kabinskog osoblja.

"Velika većina španskog kabinskog osoblja žRajaneraž, koju predstavlja Sindikat kabinskog osoblja, već je postigla sporazum sa kompanijom koji pokriva većinu tih radnika", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana