"Рајанер" не очекује сметње због штрајка синдиката кабинског особља

Срна
"Рајанер" не очекује сметње због штрајка синдиката кабинског особља

ДАБЛИН - Авио-компанија "Рајанер" саопштила је да не очекује сметње када се ради о 3.000 дневних летова у августу и септембру као резултат штрајкова два синдиката кабинског особља у Шпанији, гдје је компанија већ постигла споразум са главним шпанским синдикатом.

Неименовани портпарол компаније рекао је да су два мала синдиката, који представљају "само шаку" шпанског кабинског особља, одржали бројне штрајкове без подршке у јуну и јулу, што је имало мали или никакав утицај на летове "Рајанера" ка и из Шпаније.

""Рајанер" је само у јулу вршио више од 3.000 летова дневно и превезао рекордних 16,8 милиона путника - многе од њих ка и из Шпаније. жРајанерж очекује да најновији штајкови, у којима је учествовала шака нашег кабинског особља, неће имати никакав утицај на наше шпанске летове нити на распоред у августу и септембру", истакао је портпарол.

У саопштењу се даље наводи да је мали број летова компаније у Шпанији одгођен или отказан у јулу због штрајка радника контроле авио-саобраћаја, те да у том мјесецу није отказан ниједан лет због штрајка синдиката кабинског особља.

"Велика већина шпанског кабинског особља жРајанераж, коју представља Синдикат кабинског особља, већ је постигла споразум са компанијом који покрива већину тих радника", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана