Prva 24 časa u Kini bez smrtnog slučaja zbog virusa korona

Agencije
Prva 24 časa u Kini bez smrtnog slučaja zbog virusa korona

PEKING - Vlasti Narodne Republike Kine saopštile su danas da u posljednja 24 sata nisu registrovali nijedan smrtni slučaj koji bi mogao biti povezan sa virusom korona, prenosi Bi-Bi-Si.

Ovo je prvi put od početka borbe s pandemijom da vlasti ove zemlje nisu prijavile umrle. S druge strane, nacionalno ministarstvo zdravlja saopštilo je da su u posljednja 24 sata registrovana 32 nova slučaja, dok je u ponedjeljak prijavljeno 39 novih slučajeva.

Navodno su svi novozaraženi došli iz inostranstva.

Vijest o prvom danu bez žrtava dolazi u vrijeme kada je Kina pod velikim pritiskom zapadnih zemalja zbog optužbi da tamošnje vlasti zapravo kriju prave brojeve vezane za pandemiju.

Zvanični podaci kažu da je u Kini od januara 2020. godine od zaraze koronavirusom umrla 3.331 osoba, dok je 81.740 zaraženo, računajući aktivno zaražene, umrle i oporavljene.

 

Kina postepeno popušta svoje restriktivne mjere iako državne granice ostaju zatvorene za strance. Pojedini građani Vuhana će u srijedu prvi put moći napustiti svoj grad koji je sedmicama bio u najvećem karantinu na svijetu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana