Прва 24 часа у Кини без смртног случаја због вируса корона

Агенције
Прва 24 часа у Кини без смртног случаја због вируса корона

ПЕКИНГ - Власти Народне Републике Кине саопштиле су данас да у посљедња 24 сата нису регистровали ниједан смртни случај који би могао бити повезан са вирусом корона, преноси Би-Би-Си.

Ово је први пут од почетка борбе с пандемијом да власти ове земље нису пријавиле умрле. С друге стране, национално министарство здравља саопштило је да су у посљедња 24 сата регистрована 32 нова случаја, док је у понедјељак пријављено 39 нових случајева.

Наводно су сви новозаражени дошли из иностранства.

Вијест о првом дану без жртава долази у вријеме када је Кина под великим притиском западних земаља због оптужби да тамошње власти заправо крију праве бројеве везане за пандемију.

Званични подаци кажу да је у Кини од јануара 2020. године од заразе коронавирусом умрла 3.331 особа, док је 81.740 заражено, рачунајући активно заражене, умрле и опорављене.

 

Кина постепено попушта своје рестриктивне мјере иако државне границе остају затворене за странце. Поједини грађани Вухана ће у сриједу први пут моћи напустити свој град који је седмицама био у највећем карантину на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана