Policija spriječila nove masovne pokolje u SAD

Agencije
Policija spriječila nove masovne pokolje u SAD

Vašington - Policija u SAD službeno je objavila da je proteklog vikenda spriječila tri nove masovne pucnjave uhapsivši trojicu muškaraca koji su prijetili da će ih izvršiti. Sva tri slučaja privukla su pažnju policije nakon dojave građana.

Dvadesetdvogodišnji Brandon Vagshol uhapšen je u Konentikatu nakon što je na “Fjsbuku” izrazio želju za počinjenje masovne pucnjave, stoji u izvještaju FBI-ja i policijske uprave u Norvalku.

Prilikom pretrage njegove kuće policija je pronašla više vrsta oružja, uključujući pištolj, pušku, cijev za pušku s laserom, veću količinu municije, oklop za tijelo i balističku kacigu. Neki od komada oružja bili su registrovani na ime njegovog oca.

Tristan Skot Vidž iz Dadžton Biča na Floridi uhapšen je na parkiralištu nakon što je svojoj djevojci poslao niz uznemirujućih poruka u kojima je prijetio da će počiniti masovnu pucnjavu.

Vidž je u porukama rekao kako želi ubiti veliku grupu ljudi te da bi “100 mrtvih bilo zgodno”. Kancelarija šerifa tvrdi da je Vidž na umu imao i konkretnu lokaciju na kojoj bi počinio pucnjavu.

- Škola je slaba meta. Radije bih pucao na ljude iz daljine, jer želim oboriti rekord - napisao je on, dodavši da je želio umrijeti i pri tom se dobro zabaviti.

Policija je prilikom pretrage Vidžove kuće našla lovačku pušku i poveću količinu municije.

Džejms Patrik Rerdon uhapšen je u Ohaju nakon što je prijetio da će izvršiti masovnu pucnjavu u jevrejskom centru. Na njegovom  profilu su nađeni antisemitski komentari i sadržaj koji je veličao bjelački nacionalizam. Prilikom pretrage kuće policija je našla oružje i municiju. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana