Полиција спријечила нове масовне покоље у САД

Агенције
Полиција спријечила нове масовне покоље у САД

Вашингтон - Полиција у САД службено је објавила да је протеклог викенда спријечила три нове масовне пуцњаве ухапсивши тројицу мушкараца који су пријетили да ће их извршити. Сва три случаја привукла су пажњу полиције након дојаве грађана.

Двадесетдвогодишњи Брандон Вагсхол ухапшен је у Конентикату након што је на “Фјсбуку” изразио жељу за почињење масовне пуцњаве, стоји у извјештају ФБИ-ја и полицијске управе у Норвалку.

Приликом претраге његове куће полиција је пронашла више врста оружја, укључујући пиштољ, пушку, цијев за пушку с ласером, већу количину муниције, оклоп за тијело и балистичку кацигу. Неки од комада оружја били су регистровани на име његовог оца.

Тристан Скот Виџ из Даџтон Бича на Флориди ухапшен је на паркиралишту након што је својој дјевојци послао низ узнемирујућих порука у којима је пријетио да ће починити масовну пуцњаву.

Виџ је у порукама рекао како жели убити велику групу људи те да би “100 мртвих било згодно”. Канцеларија шерифа тврди да је Виџ на уму имао и конкретну локацију на којој би починио пуцњаву.

- Школа је слаба мета. Радије бих пуцао на људе из даљине, јер желим оборити рекорд - написао је он, додавши да је желио умријети и при том се добро забавити.

Полиција је приликом претраге Виџове куће нашла ловачку пушку и повећу количину муниције.

Џејмс Патрик Рердон ухапшен је у Охају након што је пријетио да ће извршити масовну пуцњаву у јеврејском центру. На његовом  профилу су нађени антисемитски коментари и садржај који је величао бјелачки национализам. Приликом претраге куће полиција је нашла оружје и муницију. (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана