Peskov: Putin otvoren za razgovore o miru, Zapad vodi hibridni rat protiv Rusije

Tanjug
Peskov: Putin otvoren za razgovore o miru, Zapad vodi hibridni rat protiv Rusije

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin ostaje otvoren za svaki kontakt koji bi omogućio postizanje ciljeva specijalne vojne operacije mirnim putem, ali Zapad ne pruža takvu šansu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u Moskvi.

„Predsjednik Putin je bio, jeste i biće otvoren za svaki kontakt kako bismo postigli naše ciljeve drugim sredstvima osim specijalne vojne operacije. Ako je to moguće, bilo bi bolje", rekao je Peskov u intervjuu koji je objavio ruski novinar Pavel Zarubin na svom Telegram kanalu.

On je dodao da francuski predsjednik Emanuel Makron i drugi evropski lideri treba da budu svijesni toga, kao i da „kolektivne zemlje Zapada ne ostavljaju Rusiji drugu opciju u ovom trenutku", prenosi TASS.

Portparol Kremlja prokomentarisao je prijedlog Francuske da se u Parizu održi mirovni samit o Ukrajini.

 „Sada je Ukrajina zapravo oruđe sukoba. Konflikt je zaista postao širi, pošto kolektivni Zapad vodi hibridni rat protiv naše zemlje", rekao je on.

Što se Francuske tiče, rekao je Peskov, zemlja je de fakto postala strana u sukobu na strani Kijeva i ne može da pretenduje na ulogu moderatora u riješavanju ukrajinskog sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana