Песков: Путин отворен за разговоре о миру, Запад води хибридни рат против Русије

Танјуг
Песков: Путин отворен за разговоре о миру, Запад води хибридни рат против Русије

МОСКВА - Руски предсједник Владимир Путин остаје отворен за сваки контакт који би омогућио постизање циљева специјалне војне операције мирним путем, али Запад не пружа такву шансу, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков у Москви.

„Предсједник Путин је био, јесте и биће отворен за сваки контакт како бисмо постигли наше циљеве другим средствима осим специјалне војне операције. Ако је то могуће, било би боље", рекао је Песков у интервјуу који је објавио руски новинар Павел Зарубин на свом Телеграм каналу.

Он је додао да француски предсједник Емануел Макрон и други европски лидери треба да буду свијесни тога, као и да „колективне земље Запада не остављају Русији другу опцију у овом тренутку", преноси ТАСС.

Портпарол Кремља прокоментарисао је приједлог Француске да се у Паризу одржи мировни самит о Украјини.

 „Сада је Украјина заправо оруђе сукоба. Конфликт је заиста постао шири, пошто колективни Запад води хибридни рат против наше земље", рекао је он.

Што се Француске тиче, рекао је Песков, земља је де факто постала страна у сукобу на страни Кијева и не може да претендује на улогу модератора у ријешавању украјинског сукоба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана