Peskov: Laž je da je Putin prijetio Džonsonu, znam o čemu je razgovarano

Tanjug
Peskov: Laž je da je Putin prijetio Džonsonu, znam o čemu je razgovarano

MOSKVA - Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je danas tvrdnje bivšeg britanskog premijera Borisa Džonsona da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin „prijetio raketnim udarom” i naveo je da zna o čemu su razgovarali Putin i Džonson.

 

 

-Ne, to što je gospodin Džonson rekao nije tačno, tačnije, to je laž. I, štaviše, reći ću da je to ili svjesna laž, a tada je pitanje s kojim ciljem je izabrao takvu verziju izlaganja, ili je nesjvesna, jer on zapravo nije razumio o čemu mu je govorio predsjednik Putin - rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara.

Peskov je kazao da zna o čemu se razgovarali Putin i Džonson, prenosi RIA Novosti.

-Znam o čemu je razgovarano tokom tog razgovora i još jednom zvanično ponavljam: ovo je laž. Nije bilijo pretnji raketnim udarima. Govorecći o izazovima za bezbjednost Ruske Federacije, predsjednik Putin je napomenuo da, ako Ukrajina uđe u NATO, potencijalno raspoređivanje NATO ili američkih projektila na našim granicama značiće da će svaka raketa stići do Moskve za nekoliko minuta- naveo je Peskov.

Džonson je prethodno iznio tvrdnju da mu je predsjednik Rusije Vladimir Putin prijetio raketnim udarom tokom vanrednog telefonskog razgovora uoči ruskog napada na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana