Песков: Лаж је да је Путин пријетио Џонсону, знам о чему је разговарано

Танјуг
Песков: Лаж је да је Путин пријетио Џонсону, знам о чему је разговарано

МОСКВА - Портпарол Кремља Дмитриј Песков демантовао је данас тврдње бившег британског премијера Бориса Џонсона да му је предсједник Русије Владимир Путин „пријетио ракетним ударом” и навео је да зна о чему су разговарали Путин и Џонсон.

 

 

-Не, то што је господин Џонсон рекао није тачно, тачније, то је лаж. И, штавише, рећи ћу да је то или свјесна лаж, а тада је питање с којим циљем је изабрао такву верзију излагања, или је несјвесна, јер он заправо није разумио о чему му је говорио предсједник Путин - рекао је Песков одговарајући на питање новинара.

Песков је казао да зна о чему се разговарали Путин и Џонсон, преноси РИА Новости.

-Знам о чему је разговарано током тог разговора и још једном званично понављам: ово је лаж. Није билијо претњи ракетним ударима. Говореcћи о изазовима за безбједност Руске Федерације, предсједник Путин је напоменуо да, ако Украјина уђе у НАТО, потенцијално распоређивање НАТО или америчких пројектила на нашим границама значиће да ће свака ракета стићи до Москве за неколико минута- навео је Песков.

Џонсон је претходно изнио тврдњу да му је предсједник Русије Владимир Путин пријетио ракетним ударом током ванредног телефонског разговора уочи руског напада на Украјину у фебруару прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана