Peskov: Ekonomski podaci povjerljivi zbog hibridnog rata protiv Moskve

Srna
Peskov: Ekonomski podaci povjerljivi zbog hibridnog rata protiv Moskve

LONDON - Ograničen pristup podacima ruske ekonomske statistike povezan je sa hibridnim ratom koji se vodi protiv Moskve, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Protiv Rusije se vodi hibridni rat, uključujući i ekonomski rat. Tako da je u tim uslovima potpuno prirodno da su ovi podaci povjerljivi", naveo je Peskov u komentaru koji je danas objavio "Fajnenšel tajms".

On je dodao da "svi koji su dio procesa kreiranja ekonomske politike imaju pristup čitavom nizu podataka, statistici i tako dalje."

Prema njegovim riječima, ruski predsjednik Vladimir Putin redovno prima izvještaje svojih najviših zvaničnika o ekonomiji.

"Sve tvrdnje da predsjednik dobija iskrivljene informacije su netačne. On ima sve informacije i svake sedmice ima sastanke sa ekonomskim zvaničnicima", istakao je Peskov.

Ruski predsjednik je prošlog jula usvojio zakon koji predviđa posebno regulisanje korporativnih odnosa, kao i niz mjera za regulisanje finansijskog tržišta, mogućnosti reorganizacije banaka i o povjerljivosti podataka o zlatnim i deviznim rezervama zemlje, podsjeća TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana