Песков: Економски подаци повјерљиви због хибридног рата против Москве

Срна
Песков: Економски подаци повјерљиви због хибридног рата против Москве

ЛОНДОН - Ограничен приступ подацима руске економске статистике повезан је са хибридним ратом који се води против Москве, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Против Русије се води хибридни рат, укључујући и економски рат. Тако да је у тим условима потпуно природно да су ови подаци повјерљиви", навео је Песков у коментару који је данас објавио "Фајненшел тајмс".

Он је додао да "сви који су дио процеса креирања економске политике имају приступ читавом низу података, статистици и тако даље."

Према његовим ријечима, руски предсједник Владимир Путин редовно прима извјештаје својих највиших званичника о економији.

"Све тврдње да предсједник добија искривљене информације су нетачне. Он има све информације и сваке седмице има састанке са економским званичницима", истакао је Песков.

Руски предсједник је прошлог јула усвојио закон који предвиђа посебно регулисање корпоративних односа, као и низ мјера за регулисање финансијског тржишта, могућности реорганизације банака и о повјерљивости података о златним и девизним резервама земље, подсјећа ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана