Patrušev: Zapad vodi hibridni rat protiv Ruske Federacije, Ukrajina izgovor

Srna
Foto: Ilustracija

MOSKVA- Zapad je započeo hibridni rat protiv Rusije, dok se ruska specijalna operacija u Ukrajini koristi samo kao izgovor za autirusku kampanju, izjavio je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev tokom 17. sastanka sekretara savjeta bezbjednosti članica Šangajske organizacije za saradnju /ŠOS/.

On je naveo da je hibridni rat protiv Rusije jasan primjer pomenute štetne politike Zapada.

Patrušev je podsjetio da su odbijeni prijedlozi Rusije u vezi sa dugoročnim obavezujućim bezbjednosnim garancijama, te da su, umjesto traženja obostrano prihvatljivog puta ka dijalogu, uslijedili pokušaji da se Rusija izoluje na međunarodnoj sceni i da su uvedene protivzakonite sankcije Moskvi.

"Specijalna vojna operacija naše zemlje u Ukrajini koristi se samo kao izgovor za globalnu antirusku kampanju bez presedana", rekao je Patrušev.

Patrušev je skrenuo pažnju na činjenicu da se današnji sastanak održava u vrijeme ozbiljnih geopolitičkih promjena.

"Zapravo, globalna kriza se dešava pred našim očima. Korijen toga je želja Zapada da nametne svjetsku dominaciju dok potpuno ignoriše ne samo nacionalne interese, karakteristike i tradicije drugih zemalja, već i objektivne trendove ka stvaranju multipolarnog svijeta i smanjenju zapadne hegemonije", dodao je Patrušev.

Sastanak lidera ŠOS održaće se 15. i 16. septembra u Samarkandu, podsjeća TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana