Патрушев: Запад води хибридни рат против Руске Федерације, Украјина изговор

Срна
Foto: Илустрација

МОСКВА- Запад је започео хибридни рат против Русије, док се руска специјална операција у Украјини користи само као изговор за аутируску кампању, изјавио је секретар Савјета безбједности Русије Николај Патрушев током 17. састанка секретара савјета безбједности чланица Шангајске организације за сарадњу /ШОС/.

Он је навео да је хибридни рат против Русије јасан примјер поменуте штетне политике Запада.

Патрушев је подсјетио да су одбијени приједлози Русије у вези са дугорочним обавезујућим безбједносним гаранцијама, те да су, умјесто тражења обострано прихватљивог пута ка дијалогу, услиједили покушаји да се Русија изолује на међународној сцени и да су уведене противзаконите санкције Москви.

"Специјална војна операција наше земље у Украјини користи се само као изговор за глобалну антируску кампању без преседана", рекао је Патрушев.

Патрушев је скренуо пажњу на чињеницу да се данашњи састанак одржава у вријеме озбиљних геополитичких промјена.

"Заправо, глобална криза се дешава пред нашим очима. Коријен тога је жеља Запада да наметне свјетску доминацију док потпуно игнорише не само националне интересе, карактеристике и традиције других земаља, већ и објективне трендове ка стварању мултиполарног свијета и смањењу западне хегемоније", додао је Патрушев.

Састанак лидера ШОС одржаће се 15. и 16. септембра у Самарканду, подсјећа ТАСС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана