Odbijen zahtjev za izuzeće sudije u procesu protiv Donalda Trampa

Tanjug
Odbijen zahtjev za izuzeće sudije u procesu protiv Donalda Trampa

NjUJORK - Njujorški sudija u krivičnom predmetu Donalda Trampa koji se odnosi na tajni novac plaćen zvijezdi filmova za odrasle danas je odbio zahtjev bivšeg predsjednika SAD da se povuče iz slučaja.

Trampovi pravni zastupnici pokušali su da sklone sudiju Huana Merčana tvrdivši da rad njegove kćerke za političku konsultantsku firmu sa demokratskim klijentima predstavlja sukob interesa, prenio je Glas Amerike.

Ovo je prvo suđenje jednom američkom predsjedniku u istoriji, po optužnici za krivično djelo. 

Tramp se tereti da je falsifikovao poslovna dokumenta kada je glumici u filmovima za odrasle Stormi Danijels, preko svog advokata, platio 130.000 dolara kako ne bi javno govorila o njihovoj navodnoj aferi. 

Tramp je sve optužbe negirao i ocijenio ih kao politički motivisane.

Obraćajući se novinarima ispred sudnice, Tramp je rekao da je slučaj drugačiji od bilo čega ranije, zaključivši da je “veoma počastvovan što je ovde”. 

Nije odgovorao na pitanja prije ulaska u sudnicu.

Ispred sudnice, kojoj je prilaz ograđen metalnim ogradama, nalazi se veliki broj novinara, a tu su i demonstranti koji nose transparente “Niko nije iznad zakona”.

Od bivšeg predsjednika se očekuje da se pojavljuje pred njujorškim sudom u ovom procesu, dok uporedo vodi kampanju za predsjedničke izbore u novembru. 

Izbor porote na Menhetnu, gdje većina stanovnika glasa za Demokratsku stranku, mogao bi da traje nekoliko dana, poslije čega će uslijediti uvodne riječi tužilaca i odbrane i iskazi svjedoka.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana