Одбијен захтјев за изузеће судије у процесу против Доналда Трампа

Танјуг
Одбијен захтјев за изузеће судије у процесу против Доналда Трампа

ЊУЈОРК - Њујоршки судија у кривичном предмету Доналда Трампа који се односи на тајни новац плаćен звијезди филмова за одрасле данас је одбио захтјев бившег предсједника САД да се повуче из случаја.

Трампови правни заступници покушали су да склоне судију Хуана Мерчана тврдивши да рад његове кћерке за политичку консултантску фирму са демократским клијентима представља сукоб интереса, пренио је Глас Америке.

Ово је прво суђење једном америчком предсједнику у историји, по оптужници за кривично дјело. 

Трамп се терети да је фалсификовао пословна документа када је глумици у филмовима за одрасле Сторми Данијелс, преко свог адвоката, платио 130.000 долара како не би јавно говорила о њиховој наводној афери. 

Трамп је све оптужбе негирао и оцијенио их као политички мотивисане.

Обраћајући се новинарима испред суднице, Трамп је рекао да је случај другачији од било чега раније, закључивши да је “веома почаствован што је овде”. 

Није одговорао на питања прије уласка у судницу.

Испред суднице, којој је прилаз ограђен металним оградама, налази се велики број новинара, а ту су и демонстранти који носе транспаренте “Нико није изнад закона”.

Од бившег предсједника се очекује да се појављује пред њујоршким судом у овом процесу, док упоредо води кампању за предсједничке изборе у новембру. 

Избор пороте на Менхетну, гдје већина становника гласа за Демократску странку, могао би да траје неколико дана, послије чега ће услиједити уводне ријечи тужилаца и одбране и искази свједока.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана