Objavljen prvi snimak sa lokacije gdje je pao helikopter iranskog predsjednika (VIDEO)

GS
Objavljen prvi snimak sa lokacije gdje je pao helikopter iranskog predsjednika (VIDEO)

Nakon što su iranski mediji i specijalne spasilačke jedinice saopštile kako su u helikopterskoj nesreći stradali predsjednik države Ebrahim Raisi, šef diplomatije Hosein Amir-Abdollahian i ostatak delegacije, agencije u Iranu objavile su i prve fotografije i snimke s mjesta nesreće.

Prema onome što se može vidjeti sa snimka koji je zabilježen iz vazduha, helikopter su srušio na izuzetno teškom planinskom dijelu, a spasiocima su trebali sati da dođu do delegacije koja se nalazila u helikopteru.

Prve informacije koje su saopštene su te da na mjestu nesreće niko nije pronađen sa znakovima života.

BREAKING — The most clear aerial footage of Raisi helicopter crash site in Iran so far pic.twitter.com/G2J9QfYUKO

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) May 20, 2024

"Otkrivanjem mjesta nesreće nisu otkriveni znakovi života među putnicima helikoptera", rekao je šef iranskog Crvenog polumjeseca Pir Hosein Kolivand.

Fotografije koje su objavili iranski mediji pokazuju kako se helikopter pri padu najvjerovatnije i zapalio.

Podsjetimo, iranska delegacija koju su predvodili predsjednik i šef diplomatije posjetila je tokom nedjelje Azerbejdžan gdje su prisustvovali otvaranju međudržavnog projekta i jedne od najvećih brana u ovom dijelu svijeta.

Prilikom povratka helikopterom, na području nedaleko od Tabriza primijećeni su problemi sa jednim od tri helikoptera koji su se vraćali iz Azerbejdžana.

Ispostavilo se kako je problem nastao u helikopteru u kojem se nalazili visokorangirani članovi delegacije. Brojne spasilačke ekipe odmah su se uputile na mjesto nesreće, a navodi se kako je u akciji učestvovalo više od 300 spasilaca, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana