Објављен први снимак сa локације гдје је пао хеликоптер иранског предсједника (ВИДЕО)

ГС
Објављен први снимак сa локације гдје је пао хеликоптер иранског предсједника (ВИДЕО)

Након што су ирански медији и специјалне спасилачке јединице саопштиле како су у хеликоптерској несрећи страдали предсједник државе Ебрахим Раиси, шеф дипломатије Хосеин Амир-Абдоллахиан и остатак делегације, агенције у Ирану објавиле су и прве фотографије и снимке с мјеста несреће.

Према ономе што се може видјети са снимка који је забиљежен из ваздуха, хеликоптер су срушио на изузетно тешком планинском дијелу, а спасиоцима су требали сати да дођу до делегације која се налазила у хеликоптеру.

Прве информације које су саопштене су те да на мјесту несреће нико није пронађен са знаковима живота.

BREAKING — The most clear aerial footage of Raisi helicopter crash site in Iran so far pic.twitter.com/G2J9QfYUKO

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) May 20, 2024

"Откривањем мјеста несреће нису откривени знакови живота међу путницима хеликоптера", рекао је шеф иранског Црвеног полумјесеца Пир Хосеин Коливанд.

Фотографије које су објавили ирански медији показују како се хеликоптер при паду највјероватније и запалио.

Подсјетимо, иранска делегација коју су предводили предсједник и шеф дипломатије посјетила је током недјеље Азербејџан гдје су присуствовали отварању међудржавног пројекта и једне од највећих брана у овом дијелу свијета.

Приликом повратка хеликоптером, на подручју недалеко од Табриза примијећени су проблеми са једним од три хеликоптера који су се враћали из Азербејџана.

Испоставило се како је проблем настао у хеликоптеру у којем се налазили високорангирани чланови делегације. Бројне спасилачке екипе одмах су се упутиле на мјесто несреће, а наводи се како је у акцији учествовало више од 300 спасилаца, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана